زادگاهم، شهرستان کاشمر
کاشمر که یکی ازشهرستانهای خراسان رضوی است، از شمال به نیشابور و سبزوار، از مشرق به تربت حیدریه، از جنوب به گناباد و از مغرب به بردسکن متصل میشود. ارتفاع آن از سطح دریا ۱۲۱۵ متر است. این شهرستان در ۳۵ درجه و ۱۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۸ درجه و ۷۲ دقیقه طول شرقی قرار گرفته و آب و هوای آن به علت پستی و بلندی زمین و عوامل دیگر متنوع است.
در شمال شرقی این شهرستان هوا سرد و مرطوب و زمستانهای آن طولانی است. شمال این منطقه دارای آب و هوای معتدل و قسمتهای جنوبی به علت مجاورت با کویر دارای اب و هوای بسیار گرم و آبی شور میباشد. ارتفاعات شمالی این شهرستان از خواف شروع شده و از شمال تربت حیدریه میگذرد و دارای کوههای مربوط به دوران چهارم زمینشناسی و دارای قله مخروطی آتشفشانی در شمال قریه ریوش است.
کوههای این منطقه پوشیده از درخت بادام میباشند و در دامنهها دارای چشمههای آب گرم معدنی هستند. رشته کوههای جنوبی این منطقه بسیار کم آب و دارای تپههای گچی اند. در قسمت جنوبی این شهرستان کویر نمک قرار دارد که در زمستان و در هنگام بارندگی عبور از آن دشوار است.
رودهای این شهرستان فصلی اند و بیشتر در بهار از درههای کوهستانی شمال جاری میشوند. کاشمر منطقهای کشاورزی است و دارای محصولاتی چون غلات، حبوبات، پنبه، زیره و تنباکو است. در کوهستانهای این منطقه محصولات دامی مانند پشم و پوست و لبنیات تولید میشود. صنایع دستی محلی کاشمر قالی، قالیچه، زیلو، گیوه و چادرشب ابریشمی است. انگور و کشمش کاشمر دارای ارزش صادراتی است.
شهرستان کاشمر از 3 بخش به ذنامهای حومه، ریوش، تشکیل میشود و دارای ۱۵۲ پارچه آبادی است. طوایفی مانند طایفه طاهری، طوایف بلوچ خان زائی، گرگ زائی و اسماعیل زائی، طایفه بهمدی و میش مست در اطراف این شهرستان زندگی میکنند.
موقعیت جغرافیایی شهرستان کاشمر
شهرستان کاشمر، پس از جدا شدن شهرستانهای بردسکن در سال 1374 هـ . ش. و خلیلآباد در سال 1382 هـ .ش. از آن، در حال حاضر با دو بخش مرکزی و کوهسرخ، با مساحتی حدود 3390 کیلومترمربّع وسعت، و با جمعیتّی در حدود 166 هزار نفر در استان خراسان رضوی واقع است.
شهر کاشمر به عنوان مرکز این شهرستان، در فاصلهی 217 کیلومتری شهرستان مشهد قرار دارد. این شهرستان از غرب با شهرستان خلیلآباد، از شمال و شمال غرب با شهرستانهای نیشابور، سبزوار و بردسکن از شرق و شمال شرق با تربتحیدریه و از جنوب و جنوبغرب با گناباد هم جوار است.
آب و هوا و اقلیم کاشمر
کاشمر به دلیل پستی و بلندی مناطق مختلف آن دارای آب و هوای متنوّع و متغیّری است در قسمتهای شمالی آن به واسطهی کوهستانی بودن، زمستانی سرد، مرطوب و طولانی و تابستانی معتدل و ییلاقی دارد. در اطراف شهر هوایی نسبتاً گرم و خشک و نیمه بیابانی و در قسمتهای جنوبی به علّت مجاورت با کویر از آب و هوای گرم و خشک بیابانی و کویری برخوردار است.
به طور کلی شهرستان کاشمر به سه ناحیهی آب و هوایی تقسیم میشود که عبارتند از: ناحیهی آب و هوایی سرد و کوهستانی، ناحیهی آب و هوایی نیمه بیابانی و آب و هوای بیابانی.
اطلاعات بیشتر در : ویکی پدیا
منابع : وبسایت شهرداری کاشمر و سایت جامع شهرستان کاشمر
برگرفته شده از Zoomik.Blog.ir